ОБУЧЕНИЕ НА КУЧЕТА ЗА ТРЮФЕЛИ

ТРЮФЕЛИ.ОБУЧЕНИЕ НА КУЧЕТА ЗА ТРЮФЕЛИ.

Как да си обуча куче за намиране на трюфели?

Трюфелите са най-скъпите гъби и същевременно са голям деликатес.Ако смятате ,че в района където живеете има трюфели , защо да не си обучите куче , което да ги намира? Почти всички известни породи кучета могат да бъдат обучени да намират трюфели, като единсвенната официално призната е Lagotto Romagnolo.kuche-lovec-na-trufeli- лаготоВ България най-често използвани породи са: кокер шпаньол , лабрадор , бретон шпаньол и др.куче-търсач-на-трюфели-кокершпаньолПрепоръчително е обучението да започне , когато кучето е на три-четири месеца.То трябва да бъде извършвано от един човек и обикновено той е този , който ще се грижи за кучето.
Обучението трябва да бъде, време за игра и забавление.Упражненията трябва да се повтарят в продължение на няколко минути на ден и да бъдат спирани веднага след като вниманието на кучето спадне.То трябва напълно да научи едно упражнение , за да може да премине към друго.
Най-обикновено се започва , като се дава на кучето , още в първите му месеци в хранатаТРЮФЕЛОВА ПАСТА ,/може да си поръчате от ТУК/ оставяйки го да свикне с  аромата на гъбата.
Обучението продължава с използването на „топка” от парцал със завити в него парченца трюфел. Големината на тази така наречена топка трябва да е колкото орех , така че кучето да не може да я преглътне. Започвате да хвърляте топката , като позволявате на кучето да я види и обикновено то ще отиди след нея, и ще я вземе в устата си.Постепенно то ще свикне да донася топката на стопанина си и когато го направи го наградете .
След това започнете да хвърляте топката в тревата , така че кучето да не види къде сте я хвърлили , а да я открие по аромата.
Следващият етап от обучението е да сложите топката в открита дупка , за да може кучето да я намери , да я достигне с уста и да ви я донесе , като вие трябва да го насърчавате и да го наградите накрая.
Ако до тук кучето ви се справя добре , можете да преминете към последния етап –на терен.За този етап , единствено имате нужда от местност в природата около вас където има трюфели.
Успех!

 Пресни трюфели за консумация и обучение на кучета .
Цена за пресни трюфели 100гр.-20лв.
Летен трюфел /замръзен/за обучение 100гр.- 20лв.
Паста от трюфели за обучение 100гр.- 20лв.
Минимално количество при поръчка 100 гр.
Зехтин с парченца трюфели за обучение 200ml.- 20лв.
Ако се интересувате,моля свържете се с нас чрез формата за контакт,като натисните  
ТУК 

или на телефон 0889 50 70 75Comments are closed.